Ulusça kutluyoruz…

Ulusça kutluyoruz…

Bugün başlayan törenlerle Cumhuriyetimizin 91. Yılını coşku ile kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yılı coşku ile kutlanıyor. Program doğrultusunda 28 Ekim Salı, bugün başlayan törenlerin ilk etabında Anıta çelenkler sunulacak.

Saat 13.00 teki çelenk sunma töreni ardından 29 Ekim Çarşamba günü Kaymakamlıklarda kabul töreni var.

29 Ekim Çarşamba saat 09.00 da Kaymakamlıklarındaki tebrik kabul töreni ardından saat 10.00 da Cumhuriyet alanlarında geçit töreni yapılacak.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam edecek programda ilçe Kaymakamları günün önem ve mahiyetini içeren konuşmaları ardından şiirler okunacak, Halk oyunları gösterileri yapılacak.

Okullar ve halkın katılımı ile gerçekleşecek törenlerin ardından Vatandaşlar saat 12.00 de Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk ve silah arkadaşlarına saygı duruşu için bir araya gelecekler.

Bandırma’da akşam saat 19.00 da Migros önünde toplanacak demokratik kitle örgütleri ve vatandaşlar Fener alayı, bayrak yürüyüşü ile ordu caddesini takiben Cumhuriyet alanına yürüyecekler.

ERDEK teki ETKİNLİKLER

Cumhuriyetin 91. Yılı kutlama törenleri Erdek’te de coşku içinde kutlanıyor.

Erdek’te de 28 Ekim Salı günü saat 13.oo te anıta çelenklerin sunumu ile başlayacak kutlamalar 29 Ekim Çarşamba günü saat 09.30 da ilçe Kaymakamlığında tebrik ve kutlamaların kabulü gerçekleştirilecek.

Erdek’te  saat 09.30 da alanda yerlerini alacak birlikler, okullar ve vatandaşlar alandaki yerinde olacaklar.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ardından ilçe Kaymakamı Mustafa Demirelli’nin günün önem ve mahiyetini içeren konuşması ardından şiirler okunacak, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verilecek.

Halk oyunları gösterisi ardından noktalanan törenler sonrası, Erdek’te de demokratik kitle örgütleri ve vatandaşlar tarafından anıta çelenkler sunulacak.

Erdek’te Cumhuriyet Bayramı kutlamaları akşamda sürecek. Saat 20.30 da Cumhuriyet alanında sanatçı Orhan Ölmez sahne alacak.

Erdek ADD tarafından hazırlanan geleneksel Cumhuriyet balosu ise polis kampında yapılacak.

Sanatçı Orhan Ölmez’inde sahne alacağı ADD balosu için çarşı camii önünden araç servisi yapılacak.

Deniz Komutanlığından Cumhuriyet etkinliği

Erdek Deniz üs komutanlığı Cumhuriyetin 91. Yıl programlarına özel bir programla katkı yaptı. 28 Ekim Salı ve 29 Ekim Çarşamba günleri Kaymakamlık önünden kalkacak servis otobüsleri ile Erdek Deniz üssünde Deniz Harp Donanması ziyaret edilecek.

Erdek, Deniz üs komutanlığı ayrıca 29 Ekim törenleri ardından protokol ve Gazilere özel bir resepsiyon düzenledi.

Protokol, basın ve Gazilerin katılacağı resepsiyonda Deniz Harp Donanması ziyaret edilecek, garnizonda onura öğle yemeği verilecek.

 

 



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli